Industry Info  
Festo
Festo

Съвместна група на МИ и община Бургас ще развива Индустриална зона Равнец

31.08.2021   |   Бизнес
 

По предложение на Министерството на икономиката ще бъде сформирана съвместна експертна група с община Бургас, която ще работи за привличането на инвеститори и кандидатстване по проекти за финансиране за изграждане на инфраструктурата в бъдещата Индустриална зона Равнец. Това стана ясно след посещение на служебния министър на икономиката Кирил Петков в Бургас.

Кметът на Бургас Димитър Николов запозна министър Петков със статута и процедурите, които община Бургас е приключила по отношение на бъдещата индустриална зона.

Имотът е предаден от държавата на Общината през 2019 г. В началото на август т.г. община Бургас изпрати официално искане до Министерството на икономиката зоната в Равнец да бъде включена в Плана за възстановяване и развитие.

Теренът на зоната е с цялостно подготвени документи, което позволява изграждането на необходимата инфраструктура. Вече има проявен интерес от Тракия икономическа зона (ТИЗ) към тази в Равнец.

С Министерството на икономиката ще се обсъди и възможността за прехвърлянето на зоната в активите на Индустриален и логистичен парк Бургас, който е с 60% държавно участие и 40% общинско.

В случай че се намери голям инвеститор за Индустриален парк Равнец, шансът да се вложат 24 млн. лв., необходими за инфраструктурата на този обект, са големи, заяви министър Петков.

     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: МИ   индустриални зони   ТИЗ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...