Industry Info  
Festo
Festo

Atlas Copco осигурява потреблението на кислород на място с генератор OGP+

 

Броят на индустриалните приложения, които се нуждаят от кислород, продължава да расте, както и броят на предприятията, които откриват ползите от производството на собствен кислород. С новия си кислороден генератор OGP+ Pressure Swing Adsorption (PSA) Atlas Copco им предоставя генератор на място, който предлага най-добрата в своя клас надеждност, производителност и икономия на разходи.
 
Чрез оптимизиране на PSA технологията OGP+ задава нови стандарти за ефективност. При пълно натоварване той изразходва 30% по-малко захранващ въздух, за да произведе същото количество кислород като традиционен генератор. В резултат на това клиентите се радват на двуцифрено намаляване на общите разходи за единица произведен кислород.
 
OGP+ също така осигурява допълнителни икономии на енергия при ниско натоварване със своята собствена технология за променлив цикъл (VCS). Чрез премахване на енергийните загуби при по-ниска консумация VCS генерира до 70% допълнителна икономия на енергия.
 
Потребителите могат да зададат точната чистота на кислорода, от която се нуждаят, само с едно натискане на бутон. OGP+ може да произвежда кислород с чистота до 95%, предлагайки по-икономично решение за приложения, изискващи висока чистота на закупения кислород. Тъй като генерирането на кислород с най-висока чистота използва повече енергия, способността на OGP+ да настрои правилната чистота (като същевременно поддържа високо качество на газа), води до незабавни икономии. Финансовите ползи се простират до инвестиционните разходи, тъй като избягването на свръхспецификация на чистотата може да позволи компресор и генератор с по-малък размер.
 
OGP+ е проектиран да осигури максимално качество и надеждност. Непрекъснатият, автоматизиран мониторинг на захранващия въздух защитава целостта на материала на зеолитното молекулярно сито (ZMS), който отделя кислорода от входящия въздух.
 
В допълнение OGP+ следи всяка единица кислород, която произвежда. Ако възникнат проблеми с чистотата, генераторът ще реагира (ако е предварително настроен да го направи от потребителя) и ще спре кислорода да достигне до приложението, докато се възстанови нивото на чистота.
 
OGP+ също спестява място. Благодарение на оптималното използване на ZMS и вътрешно проектираните алуминиеви адсорбери, генераторът се предлага с много компактен отпечатък.
 
"Производството на кислород на място вече беше убедително предложение. Но OGP+ наистина вдига летвата за всички ключови показатели – от ефективността до производителността и надеждността", каза Бен Кристианен, продуктов мениджър Индустриални газове в отдел "Индустриален въздух" на Atlas Copco. "Клиентите се радват на стабилно снабдяване с кислород и чистота при значително по-ниска цена на единица кислород. Независимо дали го сравнявате със закупен кислород, или други генератори на място, OGP+ предлага предимства, които не могат да бъдат победени", добави Кристианен.
 
OGP+ се предлага в 8 модела с дебит от 2-37 Nm³/h и вече е достъпен за поръчка по целия свят.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   OGP+   кислороден генератор  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...