Industry Info  
Festo
Festo

Асарел-Медет получи годишната награда за иновации на БМГК

26.08.2021   |   Бизнес
 

Асарел-Медет получи годишната награда за иновации на Българската минно-геоложка камара (БМГК) за участието си в международния изследователски проект X-Mine за развитие на нови сензорни технологии за геоложко проучване и дигитално моделиране на находищата, съобщават от компанията.

В проекта, който се ръководи от финландска изследователска организация, участват още учени, производители на оборудване и други мини в Европа, а Асарел-Медет е единствената българска компания, която тества новите технологии.

По време на официалното честване на Деня на миньора в София, организирано от БМГК, на Асарел-Медет бяха присъдени още четири отличия. За седми път фирмата получи наградата "Грижа за природата" заради автоматизираното управление на пречиствателните станции. Тази година Асарел-Медет получи и наградата "Безопасност на труда". Отличено беше участието й в дарителския фонд за борба с пандемията заедно с това на другите големи фирми от рудодобива в страната. Компанията получи признание и по повод своята 55-а годишнина.

     
Източник: Асарел-Медет

Ключови думи: Асарел-Медет   БМГК   X-Mine   сензорни технологии   минна индустрия  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...