Industry Info  
Festo
Festo

УНСС договори сътрудничество с ТИЗ

24.08.2021   |   Бизнес
 

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) и клъстер "Тракия икономическа зона" (ТИЗ) подписаха рамков договор за сътрудничество.

"Направленията, в които можем да си сътрудничим с Тракия икономическа зона (ТИЗ), са свързани със стажантски позиции за нашите студенти, участие в проекти, съвместни събития, открити лекции. Благодарение и на добрата ни колаборация с Националното сдружение на общините в България и Асоциацията на българските градове и региони, могат да се реализират множество съвместни инициативи и проекти", коментира ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Инж. Пламен Панчев, изпълнителен директор на ТИЗ, подчерта, че е много важно да се постигне още по-тясна връзка между средното професионално образование, висшето образование и бизнеса, за да може завършващите да отговарят на съвременните изисквания на пазара на труда по отношение на знания, умения и компетентности.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики отбеляза, че УНСС си сътрудничи с ТИЗ чрез участие по проект по програма "Хоризонт" заедно с партньори от Германия, Румъния и Република Северна Македония. Тя допълни, че съвместни инициативи могат да се реализират и по линия на Института за следдипломна квалификация на УНСС и изградения в ТИЗ Център за професионално обучение "Тракия" за осигуряване на подходяща квалификация и успешна реализация на младите хора във фирмите, опериращи в зоната.

ТИЗ ще съдейства за участие на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от сдружението, както и с информация за студентите от УНСС за провеждани стажове и публични събития за представяне на работата на ТИЗ.

Университетът ще съдейства за провеждане на обучения в магистърски и докторантски програми в УНСС за служители от компаниите, опериращи в ТИЗ.

     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ТИЗ   УНСС   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...