Industry Info  
Festo
Festo

Алкомет внедрява зелени технологии в цех за елоксация в Шумен

20.08.2021   |   Проекти
 

През юли 2021 г. Алкомет започна изпълнението на проекта ALUGREEN (Greener anodizing for cleaner nature), включващ внедряване на иновативни зелени процеси в цеха за елоксация на фирмата в Шумен.

Проектът ALUGREEN се реализира с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 в рамките на програма "Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България".

Стойността на проекта е 1 715 983 евро, като сумата на безвъзмездната финансова помощ – 650 000 евро, представлява 37,88% от допустимите разходи.

Главната цел на проекта ALUGREEN е повишаване на конкурентоспособността на компанията посредством внедряване на иновативни зелени процеси в цеха за елоксация. Според фирмата въвеждането на иновативни технически решения към основната линия за елоксация и прилежащата й пречиствателна станция за отпадни води ще допринесе за оптимизиране на производството и засилването на пазарната й позиция.

Очаква се положителният ефект върху околната среда да бъде следствие от намаляването на отпадъците, икономиите на вода и енергия, както и намаляването на емисиите на СО2 благодарение на оптимизираното потребление на химикали в производствения процес.

     
Източник: Алкомет

Ключови думи: Алкомет   елоксация   зелени технологии  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...