Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Създадоха нов метод за рециклиране на PET бутилки без предварителна химическа обработка

20.08.2021   |   Технологии
 

Continental обяви, че в сътрудничество с OTIZ е създала нов метод за рециклиране на PET бутилки, при който не е необходимa предварителна химическа обработка. Добитите в процеса полиестерни влакна отговарят на изискванията за механична якост и са подходящи за влагане в автомобилни гуми. Рециклираният материал може изцяло да замени конвенционалния, смятат от фирмата.
 
Като част от процеса на рециклиране, бутилките първо се сортират, капачките се отстраняват и накрая се почистват с машина. След механично раздробяване те се стопяват и гранулират, след това се преминава към твърда полимеризация и модифициран процес на центрофугиране. Методът не включва процес на полимеризация на мономери.
 
Continental планира да започне да произвежда гуми с материала, добит от рециклирани РЕТ бутилки с новия метод, през 2022 г.
 
Конвенционалният PET материал отдавна се използва в производството на гуми, тъй като запазва формата си дори при голямо натоварване и високи температури, като така гарантира безопасност при всякаква скорост на движение. "Използването на рециклиран PET материал спомага за съхраняването на ценни ресурси в производството на гуми. Днес в една конвенционална гума за пътнически автомобил се влагат около 400 г полиестерна прежда. Това означава, че в бъдеще над 60 рециклирани PET бутилки са достатъчни за пълен комплект автомобилни гуми", посочват от фирмата.

     
Източник: Continental

Ключови думи: PET   пластмаси  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...