Industry Info  
Festo
Festo

Президентът връчи Почетен знак на БМГК за приноса й в минното дело

19.08.2021   |   Бизнес
 

Президентът Румен Радев връчи на Българската минно-геоложка камара (БМГК) Почетен знак за големия й принос в минното дело по повод 30-ата годишнина от нейното създаване. По думите на президента минната индустрия е стратегически отрасъл, от който зависят всички останали сектори и това не бива никога да се забравя.

По време на тържественото честване на Деня на миньора и 30-ата годишнина от създаването на БМГК в София председателят на Камарата проф. дтн инж. Николай Вълканов представи обзорен доклад за състоянието на отрасъла през изминалата година. "Добивната индустрия в България осигурява 5% от БВП и е двигател за доброто социално-икономическо развитие на редица региони. През 2020 г. страната ни запазва своето водещо място в европейската минерално-суровинна индустрия, нареждайки се на челните места по добив на мед и злато", отчете в доклада си проф. Вълканов.

Връчени бяха специални награди за принос към минната индустрия на ресорни държавни институции, както и на партньорски организации, с които БМГК работи активно. Сред тях са национално-представените работодателски организации, Минно-геоложкият университет "Св. Иван Рилски", Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия, както и националните синдикални организации и миньорските федерации.

Специални персонални награди получиха проф. дтн инж. Цоло Вутов като почетен председател на НТС по МДГМ и почетен член на Управителния съвет на БМГК, и проф. д-р инж. Любен Тотев, заместник-председател на БМГК и ректор на МГУ "Св. Иван Рилски" в периода 2011 – 2019 г.

Наградени бяха първите учредители на БМГК – фирми и личности, участвали в създаването на браншовата организация през 1991 г.

По време на тържествената церемония бяха отличени и най-добрите дружества в бранша в категориите "Най-добри резултати", "Иновации", "Безопасност и здраве", "Грижа за природата" и "Корпоративна социална отговорност".

     
Източник: БМГК

Ключови думи: БМГК   минна индустрия  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...