Industry Info  
Festo
Festo

ABB организира първото автокино за електромобили в България

17.08.2021   |   Събитията
 

ABB България ще бъде домакин на първото кино за електромобили в България на 11 септември 2021 г., с което ще отбележи Световния ден на електромобила, част от глобалните усилия в подкрепа на напредъка към бъдеще на транспорт с нулеви емисии, съобщават от компанията.
 
Събитието ще събере водачи на електромобили от Асоциацията на собствениците на електромобили в България (АСЕБ) от цялата страна за тяхната годишна среща, последвана от филмова вечер с безплатен достъп за всеки собственик или шофьор на електромобил в България.
 
Проявата ще се проведе на територията на ABB България – клон Раковски, където ще бъде осигурен достъп на над 100 автомобила за киновечерта. Осем АС зарядни устройства на ABB и едно DC бързо зарядно устройство също ще бъдат на разположение за зареждане на електрическите превозни средства на гостите.
 
Филмът, който ще бъде прожектиран, ще бъде българската филмова продукция "Диви и щастливи", класическа екшън история и най-гледаният български филм през 2020 г., със специалното участие на актьора Александър Сано, който също е член и съосновател на АСЕБ.
 
Местата за събитието са ограничени, затова е нужна регистрация, която може да се направи от страницата на събитието до 8 септември 2021 г.
 
"ABB активно подкрепя развитието на инфраструктурата за зареждане на електромобили в България, като е доставила над 100 DC зарядни станции в цялата страна. По-рано тази година компанията достави 10 DC зарядни устройства от най-новото допълнение към портфолиото за бързи зарядни устройства на ABB - Terra 124, което може да зарежда две превозни средства едновременно с мощност от 60 kW всяко. ABB си сътрудничи с всички съществуващи оператори на зарядни мрежи, като реализира проекти в подкрепа на разширяването на зарядната инфраструктура в цялата страна", подчертават от компанията.

     
Източник: ABB България

Ключови думи: ABB   АСЕБ   електромобилност   зарядни станции  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...