Industry Info  
Festo
Festo

Община Монтана подменя стари отоплителни уреди по програма LIFE

16.08.2021   |   Проекти
 

Община Монтана оцени кандидатите и извърши класирането на домакинствата, кандидатствали по основната схема от кампанията за безплатна подмяна на стари отоплителни уреди на дърва и въглища в град Монтана с нови по-екологични отоплителни уреди на газ и пелети. Кампанията стартира от 10 юни т. г. и приключи на 16 юли т. г.

Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно нов отоплителен уред, а старият уред, посочен във формуляра за кандидатстване, ще бъде предаден за рециклиране. В случаите на преминаване към отопление с природен газ крайният бенефициент в едномесечен срок трябва да представи в Общината технически проект за газификация на имота. Проектът трябва да включва вида и мощността на отоплителния уред/и на природен газ, както и размера на радиаторите.

Интегрираният проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" по програма LIFE на Европейския съюз включва изпълнението на мерки от общинските програми за подобряване на качеството на въздуха в шест български общини – Столична община, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и Монтана, като фокусът на дейностите е към намаляване на замърсяването от битово отопление с дърва и/или въглища.

     
Източник: община Монтана; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Монтана   отоплителни уреди  

Област: ОВК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ В ОБЛАСТТА НА ОВК
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...