Industry Info  
Festo
Festo

Почина председателят на БСК Радосвет Радев

09.08.2021   |   Бизнес
 

На 6 август 2021 г. на 61-годишна възраст внезапно почина Радосвет Радев – председател на Българската стопанска камара (БСК).

Радосвет Радев бе председател и на Съюза на българските национални електронни медии и член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация "Буров". Основател е на Дарик радио и приватизационните фондове Доверие и Албена инвест.

Той пое управлението на БСК през 2018 г., наследявайки на поста дългогодишния председател Божидар Данев. Сред приоритетите в работата му като председател на БСК бе превръщането й в модерна, водеща бизнес организация, посочват от Камарата.

Радосвет Радев е носител на орден "Св. Св. Кирил и Методий" с огърлие за особено значими заслуги в областта на културата и е Доктор хонорис кауза на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семейството, близките и колегите на Радосвет Радев за загубата. "Като председател на Българската стопанска камара, той работеше активно и всеотдайно с политици, с граждански формации, държавни институции и социални партньори, воден от идеята да създаде предвидима и благоприятна среда за развитие и просперитет на българския бизнес", заявява държавният глава в съболезнователния адрес до близките.

Поклонението ще се състои на 10 август 2021 г. от 11:00 ч в църквата "Св. София" в столицата. От 9 август в сградата на БСК е поставена книга за съболезнования.

     
Източник: БСК

Ключови думи: БСК   Съюз на българските национални електронни медии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...