Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric и GFN стартират инициатива за борба с климатичните промени

09.08.2021   |   Бизнес
 

Schneider Electric и изследователската организация Global Footprint Network (GFN) си партнират в "100-те дни на възможностите". Инициативата има за цел да насърчи решения, които помагат за справяне с климатичните промени и със загубата на биологично разнообразие.
 
Стартът на инициативата съвпадна с Деня на екологичния дълг (Earth Overshoot Day) – 29 юли, датата, на която човечеството изчерпва всички екологични ресурси, които планетата може да регенерира в продължение на една календарна година.
 
100-те дни, посочени в името на инициативата, отбелязват оставащото време до началото на 26-ата годишна конференция на ООН за климатичните промени (COP26). Всеки ден преди откриването на COP26 възможностите и решенията във всички сектори ще бъдат публикувани на 100DaysofPossibility.org. Те ще очертаят многобройните начини, чрез които всеки може да измести датата на изчерпване на земните ресурси (#MoveTheDate of Earth Overshoot Day), която настъпва в Деня на екологичния дълг.
 
Schneider Electric подкрепя инициативата, като представя шест от своите климатични решения в списъка "100-те дни". Едно от тях е интеграцията на микрорешетка в инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства (EV) в депото за смарт автобуси в Мериленд в САЩ. Това е първият по рода си подобен проект и ще помогне на #MoveTheDate of Earth Overshoot Day чрез намаляване на въглеродните емисии с 62% наред с много други предимства, посочват от фирмата.
 
Друг пример е офис сградата на Schneider Electric IntenCity в Гренобъл, Франция, която е проектирана да консумира близо 10 пъти по-малко енергия от средната консумация на една европейска сграда.
 
Друг принос е споразумението на Schneider Electric с египетската компания Electricity Holding, националния доставчик на комунални услуги в страната. Това, както посочват от Schneider Electric, ще бъде първата интелигентна мрежа, покриваща цяла страна в Близкия изток и ще помогне на Египет да посрещне бъдещите си енергийни нужди, като същевременно развива стратегията си за устойчивост.
 
Партньори по проекта са и Шотландската агенция за опазване на околната среда (SEPA) и Drawdown Europe.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   GFN   климатични промени  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...