Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Намаляване на въглеродните емисии с помощта на изкуствения интелект

05.08.2021   |   Технологии
 

Натискът върху предприятията да вземат конкретни мерки за ограничаване на въздействието си върху климата непрекъснато расте. Това е сериозно предизвикателство, особено в днешния белязан от пандемията от COVID-19 икономически климат.

Трудностите и разходите за определянето на пълния размер на въглеродните им емисии, както и за намаляването и отстраняването им карат много компании да отлагат предприемането на конкретни действия. Този проблем според Boston Consulting Group (BCG) може да се реши с помощта на изкуствения интелект (AI).

Фирмите могат да използват способността на изкуствения интелект да предоставя задълбочено познание за множество аспекти от въглеродния отпечатък и за възможностите за бързо намаляване на разходите, за да ускорят преходa към устойчива икономика и същевременно да намалят разходите си. Големите компании имат достъп до големи масиви от данни, което ги поставя в особено силна позиция да се възползват от технологията.

Според изчисления на BCG световните емисии на парникови газове могат да се намалят с 5 до 10% с помощта на изкуствения интелект до 2030 г. Според проучванията потенциалното въздействие от прилагането на изкуствен интелект за постигане на корпоративна устойчивост ще възлезе на стойност 1,3 трилиона до 2,6 трилиона щатски долара, генерирани от допълнителни приходи и икономии на разходи.

Секторите, които могат да се възползват от този подход са индустриалното производство, транспортът, фармацевтичната индустрия, потребителските стоки, енергийният сектор, комуналните услуги и др.

     
Източник: BCG; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: BCG   изкуствен интелект   въглероден отпечатък   COVID-19  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...