Industry Info  
Festo
Festo

Rohde & Schwarz представи нова платформа за тестване на радиокомуникационни сигнали

03.08.2021   |   Технологии
 

Rohde & Schwarz представи новата платформа за тестване на радиокомуникационни сигнали R&S CMP180. Тя се предлага като самостоятелен модул и може да служи за  паралелно тестване на до 16 устройства с различни видове сигнали, което я прави подходяща за внедряване в масови производства или за научноизследователска и развойна дейност, посочват от фирмата. По време на Мобилния конгрес в Барселона компанията проведе демонстрирационно тестване на R&S CMP180 с безжичните стандарти Wi-Fi 6E и Wi-Fi 7.

Платформата от ново поколение на Rohde & Schwarz, предназначена за обработка на паралелни сигнали както от множество устройства, така и за MIMO методи за предаване на данни, осигурява максимална скорост на измерване при честоти до 8 GHz. Анализаторът/генераторът на сигнали поддържа съвременните безжични стандарти, включително Wi-Fi 6E, Wi-Fi 7 и 5G NR, на FR1 честоти, както и широк спектър от предходни технологии.

"Благодарение на отличните радиочестотни параметри и високата изходна мощност тестовите инженери могат да използват платформата през цялата фаза на разработка – от инженерните тестове за валидиране до производството. Високоскоростният метод без сигнализиция е възможен чрез предварително дефинирани тестови процедури, зададени както на тестваното устройство, така и на R&S CMP180, което премахва необходимостта от интерактивна комуникация между устройството и тестера по време на тестовата процедура", обясниха от компанията. Rohde & Schwarz разработва сценарийните тестови процедури в тясно сътрудничество с производителите на чипсети или крайни устройства. Тъй като R&S CMP180 разполага както с генератор на векторни сигнали, така и с анализатор на векторния спектър, платформата генерира последователност от предварително дефинирани тестови сигнали, изпраща я към тестваното устройство и анализира резултатите.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   R&S CMP180   радиокомуникационни сигнали  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...