Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Schneider Electric придоби Operation Technology

03.08.2021   |   Бизнес
 

Schneider Electric финализира сделката по придобиването на контролния пакет акции във водещия разработчик на софтуер за автоматизация на електроенергийни системи Operation Technology (ETAP).

Технологиите на ЕТАР ще бъдат интегрирани в облачната платформа на Schneider Electric за проектиране и експлоатация на енергийни системи от критично значение с използване на  софтуер за  моделиране, проектиране, симулации за прогнозиране в реално време и оперативни решения без ограничения въз основна на производителя. Това ще даде възможност на компанията да предостави цялостно решение за цифровизация и подобрена ефективност и устойчивост на своите клиенти, посочват от Schneider Electric.

Благодарение на сделката клиенти и партньори от критични производствени и хибридни индустрии, електропроизводители и доставчици на електропреносни услуги, центрове за данни, жп компании и летища по света ще могат да се възползват от подобрените възможности за моделиране, проектиране и поддръжка, осигуряващи по-добра интеграция на възобновяеми енергийни източници, микромрежи, горивни клетки и батерийни технологии, допълват от компанията.

ETAP ще продължи да оперира като независим доставчик на софтуер, като неговите решения се предвижда да подсилят позициите на Schneider Electric на пазара на решения за проектиране, експлоатация и поддръжка на енергийни системи.

"Обединявайки сили с ЕТАР, ние започваме нова глава във високотехнологичните електроразпределителни системи  с по-голяма степен на цифровизация в световен мащаб и нови инструменти, за да могат нашите клиенти и партньори да направят информиран избор и достигнат нови нива на ефективност и устойчивост", заяви Жан-Паскал Трикоар, председател и главен изпълнителен директор на Schneider Electric.

     
Източник: Schneider Electric; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   ЕТАР   цифровизация   електроенергийни системи  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...