Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Американска компания събра 53 млн. долара за изграждането на първата фабрика в Космоса

30.07.2021   |   Бизнес
 

Американската компания Varda Space Industries обяви, че е събрала финансиране от над 53 млн. щатски долара за реализацията на проекта си за изграждане на фабрика в земната орбита.
 
Компанията планира да открие първата космическа фабрика през първото тримесечие на 2023 г. и да достави на Земята първата партида от продукти, произведени в условия на нулева гравитация, месец по-късно.

"Има много високоефективни продукти, които могат да се изработват само при нулева гравитация, а това са производствени условия, които не могат да бъдат възпроизведени в никоя фабрика на Земята", коментира Уил Бруи, изпълнителен директор на Varda Space Industries и бивш служител на SpaceX. По неговите думи фирмата разполага с талантлив екип в разцвета на силите си, който е изцяло фокусиран върху усилията да направи възможно функционирането на съответния хардуер в орбита възможно по-скоро.

Международната космическа станция проведе обстойно проучване за производство в условия на безтегловност, което показа големите ползи от него за производството на материали и продукти като оптични влакна, фармацевтични продукти, полупроводникови компоненти и човешки органи. Varda Space Industries е първата частна компания, която се опитва да приложи резултатите от проучването на практика в близко бъдеще, подчертават от фирмата.

"С космическата фабрика в комбинация с превозно средство, собствена разработка, Varda създаде напълно приложимо решение за производство на материали в нулева гравитация. Нашата компания създава стойност по различен начин – използвайки особеностите на Космоса, за да създаде ползи за хората на Земята, а не за да ги изпраща в Космоса", посочи Делян Аспарухов, президент и съосновател на Varda Space Industries.

     
Източник: Varda Space Industries; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Varda Space Industries   полупроводникови компоненти  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...