Industry Info  
Festo
Festo

Американска компания събра 53 млн. долара за изграждането на първата фабрика в Космоса

30.07.2021   |   Бизнес
 

Американската компания Varda Space Industries обяви, че е събрала финансиране от над 53 млн. щатски долара за реализацията на проекта си за изграждане на фабрика в земната орбита.
 
Компанията планира да открие първата космическа фабрика през първото тримесечие на 2023 г. и да достави на Земята първата партида от продукти, произведени в условия на нулева гравитация, месец по-късно.

"Има много високоефективни продукти, които могат да се изработват само при нулева гравитация, а това са производствени условия, които не могат да бъдат възпроизведени в никоя фабрика на Земята", коментира Уил Бруи, изпълнителен директор на Varda Space Industries и бивш служител на SpaceX. По неговите думи фирмата разполага с талантлив екип в разцвета на силите си, който е изцяло фокусиран върху усилията да направи възможно функционирането на съответния хардуер в орбита възможно по-скоро.

Международната космическа станция проведе обстойно проучване за производство в условия на безтегловност, което показа големите ползи от него за производството на материали и продукти като оптични влакна, фармацевтични продукти, полупроводникови компоненти и човешки органи. Varda Space Industries е първата частна компания, която се опитва да приложи резултатите от проучването на практика в близко бъдеще, подчертават от фирмата.

"С космическата фабрика в комбинация с превозно средство, собствена разработка, Varda създаде напълно приложимо решение за производство на материали в нулева гравитация. Нашата компания създава стойност по различен начин – използвайки особеностите на Космоса, за да създаде ползи за хората на Земята, а не за да ги изпраща в Космоса", посочи Делян Аспарухов, президент и съосновател на Varda Space Industries.

     
Източник: Varda Space Industries; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Varda Space Industries   полупроводникови компоненти  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...