Industry Info  
Festo
Festo

Три проекта за общо над 54 млн. лв. получиха сертификати за инвестиция клас "А" - 27.07.2021

27.07.2021   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Министърът на икономиката Кирил Петков връчи три сертификата за инвестиции клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Проектите са на обща стойност 54,182 млн. лв. и предвиждат разкриването на около 240 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас "А" получи Тракия Глас България за проект "Цех за крайна обработка на произведената продукция" в Търговище на обща стойност 27 382 000 лв. В рамките на проекта ще бъдат разкрити 10 нови работни места.

Готмар получи сертификат за инвестиция клас "А" за проект за увеличаване на производствения капацитет на фирмата чрез придобиване на нови производствени мощности и изграждане на складове и намаляване на разходите за електроенергия чрез изграждане на фотоволтаична инсталация. Общата стойност на проекта е 16 800 000 лв. и предвижда разкриването на 200 нови работни места.

Третият инвеститор със сертификат за инвестиция клас "А" е Теклас България. Фирмата получи сертификата за проект "Разширяване на производството и изграждане на роботизиран склад за съхранение на готова продукция" във Враца на обща стойност 10 млн. лв. и откриване на 30 работни места.

От Министерството на икономиката отбелязват, че и трите проекта се реализират извън столицата и имат съществен принос за регионалното икономическо развитие.

     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   инвестиция клас "А"   роботизирани складове  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...