Industry Info  
Festo
Festo

Rockwell Automation представи нова версия на софтуера FactoryTalk Linx с подобрения в производителността и сигурността

27.07.2021   |   Технологии
 

Rockwell Automation представи нова версия на софтуера FactoryTalk Linx, който оптимизира производствените процеси в предприятието. Последната версия улеснява процеса по възстановяване на системата, увеличава скоростта при качване и изтегляне на данни и помага за по-ефективна онлайн интеграция на нов хардуер. Тези подобрения дават време на производствените инженери да се съсредоточат върху други приоритети в предприятието, обясняват от Rockwell.

 

За да помогне за защита на организацията, обновеният FactoryTalk Linx включва нови мерки за сигурност, включително по отношение на сигурността/поверителността на комуникациите, удостоверяването на идентификационни данни, проследяването на одита, създаването на резервни копия и възстановяването на конфигурационните настройки. Тези допълнителни нива на сигурност могат да помогнат за намаляване на непланирания престой поради въпроси и проблеми, свързани със сигурността. Това подобрява и ефективността при администриране от оператор, премахвайки необходимостта от ръчно конфигуриране на цялата система по време на възстановяване.

 

Преработеният интерфейс на FactoryTalk Linx увеличава и производителността при онлайн работа със софтуерните пакети Studio 5000 и ControlFLASH Plus с по-бързо време за качване и изтегляне. Това oсигурява по-добра ефективност на работа с развойните инструменти и комуникационни услуги, използващи FactoryTalk Linx.

 

Освен това потребителите, които интегрират онлайн нов хардуер, вече могат да задават IP адреси въз основа на адресен обхват или да заредят предварително зададена конфигурация.

 

FactoryTalk Linx OPC UA Connector е подобрен с цел осигуряване на достъп до повече видове данни. Той също така вече може да приема данни от вторичен сървър, ако главният сървър на резервираната система бъде изключен, което увеличава времето на достъпност на системата и ускорява достъпа до данни.

 

FactoryTalk Linx Gateway вече съдържа потребителски групи от етикети и достъп до Logix структурата и дефинициите на масивите чрез оторизация през FactoryTalk Security. Това помага на организациите да управляват и ограничават до отделния елемент какви части от данни да бъдат достъпни чрез системата за контрол.

     
Източник: Ротек; Снимка: Rockwell Automation

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   FactoryTalk Linx  

Област: Автоматизация  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА
на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...