Industry Info  
Festo
Festo

България се присъедини към европейската декларация за създаване на по-добри условия за стартиращите фирми

27.07.2021   |   Бизнес
 

България се присъедини към декларацията относно въвеждането на "Стандарт на ЕС за върхови постижения на нациите на стартиращите предприятия", съобщават от Министерството на икономиката (МИ). Министър Кирил Петков подписа документа в присъствието на представители на Българската стартъп асоциация (BESCO).

България е 25-ата държава – членка на Европейския съюз, която приема да прилага политиките, определени в документа. Страната се ангажира да участва активно, като предприема действия на национално ниво за прилагане на мерки, които подкрепят стартиращите и разрастващите се предприятия на всеки етап от тяхното развитие.

От МИ поясняват, че сред основните предимства на декларацията са изпълнението на мерки в подкрепа на бързо създаване на стартиращи предприятия и подпомагане навлизането им на пазара, привличане и задържане на квалифицирани кадри чрез издаване на "стартъп визи". Също така се прилага принципът "мисли първо за малките" с оглед избягване на ненужна административна тежест за бизнеса. В допълнение, публичните институции се насърчават да работят със стартиращи предприятия при възлагане на обществени поръчки.

Представителите на BESCO заявиха, че до 2022 г. е напълно възможно България да изпълни всички заложени в Декларацията критерии за подходяща бизнес среда за стартиращи фирми.

     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   ЕС   BESCO   стартиращи компании  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...