Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

u‑blox представи dead reckoning автомобилен модул, сертифициран за работа до 105°C

27.07.2021   |   Технологии
 

u-blox представи нови позициониращи модули от автомобилен клас, които работят при температура до 105°C. 

Модулите NEO-M9L и чипът M9140-KA-DR са базирани на платформата u-blox M9 GNSS и използват техники за dead reckoning позициниране, които предоставят точни данни за местоположението, когато сателитният сигнал е компрометиран или не е наличен.

Модулите u-blox NEO-M9L-20A и NEO-M9L-01A, както и чипът M9140-KA-DR, са специално проектирани за инсталиране в автомобилни системи, като вариантът NEO-M9L-01A предлага разширен работен температурен диапазон до 105°C, което го прави подходящ за интеграция в покрива на автомобила, зад предното стъкло или в електронните управляващи модули. Сред възможните приложения са навигационни, информационно-развлекателни и комуникационни системи, телематични модули и др.

Моделите разполагат с ново поколение 6-осни инерционни измервателни елементи (IMU), които осигуряват изходeн RAW сигнал с ниска латентност от 100 Hz. 
Предлагат скорост на актуализиране на позицията с ниска латентност и скорост от 50 Hz, което ги прави подходящи за използване в приложения за реално време. Изходният dead reckoning сигнал съчетава GNSS корекция с IMU данни, предоставяйки прецизна информация за местоположението във всяка ситуация. Допълнителният изход само за GNSS позволява безпроблемна интеграция в различни приложения на трети страни. Приемникът също така поддържа събуждане при раздвижване, което дава възможност за реализиране на интелигентни функции като защита срещу кражба и повишена енергийна ефективност.

От компанията отбелязват, че модулите предлагат иновативна сензорна функция за разкриване на атаки с фалшифицирани данни (spoofing), а чипът също осигурява защита срещу евентуално подправяне на GNSS сигнал, което може да накара навигационните системи да отчитат грешни данни за местоположението или времето.

"Многофнкционалните сензорни продукти u-blox M9 отговарят на най-новите изисквания на автомобилния сектор за качество, надеждност и здравина. Високата наличност и надеждност на изходните данни за позициониране са подобрени чрез едновременно приемане на сигнал от четири GNSS съзвездия", коментира Аравинтхан Атхманатхан, продуктов мениджър в u-blox.

Всички варианти на модулите са сертифицирани по най-новия стандарт за сигурност в автомобилни приложения AEC-Q104. Мостри и развойни комплекти ще бъдат налични до края на септември 2021 г.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u‑blox   NEO-M9L   M9140-KA-DR   GNSS   позициониращи модули  

Област: Електроника  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА
на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...