Industry Info  
Festo
Festo

Пет стартиращи компании представят България в Start.up! Germany Tour 2021

26.07.2021   |   Бизнес
 

Пет български стартъп компании ще вземат участие в петото издание на Start.up! Germany Tour 2021. Това са Куполни къщи, IndustrialSpire, Kinetik, Zaya и Airrate, като Kinetik е българската стартъп компания, която ще представи България на Inter.national! Startup Contest през септември 2021 г.

Участниците са избрани от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБТК) с помощта на експертно жури.

Kinetik е създателят на платформата eGo-Kart, която може да бъде използвана за стартиране на кариерата на бъдещите пилоти в EV моторните спортове и е комбинация от физически продукт (електрически картинг) и софтуер за телеметрия.

Куполни къщи проектира и изработва модулна система за изграждане на нискоенергийни и пасивни къщи. Над 90% от използваните материали са устойчиви и екологични – дърво, шперплат, слама.

IndustrialSpire е B2B магазин за продажба на индустриална техника, оборудване и консумативи с каталог от над 1 млн. промишлени продукта.

Airrate произвежда първата в света мрежа за прозорци за пречистване на въздуха, базирана на нанофибърна технология. Тя може да задържа градския смог, плесени, бактерии, аерозли и дизелово замърсяване.

Zaya пък предоставя интелигентно софтуерно решение за домакинствата и бизнеса чрез създаване на дигитален хъб за ръководства на уреди, независимо от техния производител с интегрирана функция за търсене на различни езици и допълнителни услуги.

Start.up! Germany Tour 2021 ще се проведе онлайн от 14 до 17 ноември. В събитието ще вземат участие подбрани стартиращи компании от целия свят, които ще се запознаят с възможностите за навлизане на германския пазар и ще осъществят контакти с компании от Северен Рейн-Вестфалия. Организатор на събитието е Германската търговско-промишлена палата.

     
Източник: ГБТК, ГТПП

Ключови думи: ГБТК   Start.up! Germany Tour 2021  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс
Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...