Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

ТУ – Габрово с нова лаборатория нa FANUC

26.07.2021   |   Бизнес
 

В Технически университет – Габрово се откри нова лаборатория на FANUC, оборудвана с робот FANUC M-430iA, дарен от компанията за целите на практическото обучение на студентите. След инсталирането на новия робот ТУ – Габрово вече разполага с две лаборатории на FANUC, чрез които студентите имат възможност да се докоснат до съвременните технологични решения в областта на автоматизацията.

На откриването на лабораторията присъстваха кметът, областният управител, представители на водещи компании от града, студенти и преподаватели. Учени от ТУ – Габрово направиха демонстрация на възможностите на работа, а управителят на FANUC България инж. Христо Гилищаров представи новия колаборативен робот FANUC CRX. Той сподели своите виждания относно Индустрия 4.0 и подчерта, че ТУ – Габрово е успешен пример за поддържане на активна връзка между бизнеса и университетите, което е гаранция за развитие на съвременно образование на високо ниво.

Проф. д-р инж. Илия Железаров, ректор на ТУ – Габрово, отбеляза значимостта на новата лаборатория и подчерта, че това е първата стъпка за създаване на специална лаборатория, ориентирана към Индустрия 4.0. "Новият робот на FANUC ще даде възможност на студентите на Технически университет – Габрово да придобият полезни, практически знания за работа и програмиране на роботи. Благодарение на доброто сътрудничество с FANUC България ние ще направим още полезни демонстрации на решения, изработени от нашите студенти", подчерта проф. д-р инж. Железаров.

Гостите на събитието посетиха и технологичния парк на университета, в който са обособени 18 научноизследователски лаборатории, в които също се реализира обучение на студенти и докторанти, но и се извършват услуги за бизнеса.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   FANUC M-430iA   роботи   ТУ – Габрово  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...