Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Стартира проучване за технологичните процеси и материали в композитната индустрия

23.07.2021   |   Бизнес
 

Стартира мащабно европейско проучване, което цели да анализира тенденциите на развитие и технологичните процеси в композитната индустрия и използваните материали за производство на изделия от композити, съобщават от Бизнес информационен и консултантски център – Сандански.

Целта е да се анализират технологиите, които имат перспектива за развитие и внедряване в производството на композитни материали и продукти от тях. Резултатите от проучването ще дадат представя за посоката на развитие на композитното производство, а също и на хората, работещи в тази индустрия.

На база на резултатите от проучването ще бъдат разработени нови и надградени съществуващите обучения за работещи в сферата на композитната индустрия. Освен това, ще бъдат идентифицирани и основните технологии и материали, които да бъдат внедрени в бъдещи инициативи за повишаване на професионалната квалификация и обучение в бранша.

Проучването се осъществява в рамките на проект CompoWin – Квалифицирана работна ръка за високотехнологично производство. Инициативата се реализира в партньорство с шест организации от пет европейски държави – България, Словения, Естония, Хърватия и Германия. Проектът се финансира от програмата Erasmus + на Европейския съюз и ще разработи цялостна програма за обучение, базирана на опита на страни, в които композитното производство вече е добре развито като Словения, Естония и Германия и ще представи и приложи тези резултати в България и Хърватия, в които композитната индустрия е слабо развита и проучена.

Проучването се провежда в пет европейски държави и е предназначено за мениджърския персонал на МСП, работещи в композитната производствена индустрия, и/или специалисти с опит в бранша. Включва въпроси относно прилагането на 15 конкретни техники/процеси в композитната индустрия.

Можете да се включите в проучването тук.

     
Източник: БИКЦ – Сандански

Ключови думи: БИКЦ – Сандански   композитна индустрия   CompoWin   ЕС  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...