Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Институтът по полимери при БАН с нови лаборатории за иновативни материали

20.07.2021   |   Бизнес
 

Нови лаборатории с модерна апаратура за иновативни полимерни материали бяха открити в Института по полимери при Българската академия на науките (БАН). Техниката е част от Центъра по компетентност "Устойчиво оползотворяване на био ресурси и отпадъци от лечебни и ароматични растения за иновативни биоактивни продукти" към департамент "Полимерни нутрацевтични и козметични формулировки".

Целта на проекта е да се произвеждат иновативни продукти от растителен произход с висока добавена стойност, използвани като хранителни добавки и козметични средства.

На официалната церемония по откриване на новата научноизследователска база в Института по полимери присъстваха зам.-министърът на образованието и науката проф. Нели Косева, зам.-председателят на БАН проф. Евдокия Пашева, представители на Института по полимери и партньорските организации по проекта.

Научните експерименти и изследвания ще се осъществяват в нова, модерна среда, която ще мотивира младите изследователи и ще осигури ползотворно партньорство и връзки с бизнеса, каза зам.-министър проф. Нели Косева. Наскоро беше открита и нова лаборатория към Центъра за компетентност в Биологическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", който също е партньор по проекта.

     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   полимери   СУ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...