Industry Info  
Festo
Festo

Институтът по полимери при БАН с нови лаборатории за иновативни материали

20.07.2021   |   Бизнес
 

Нови лаборатории с модерна апаратура за иновативни полимерни материали бяха открити в Института по полимери при Българската академия на науките (БАН). Техниката е част от Центъра по компетентност "Устойчиво оползотворяване на био ресурси и отпадъци от лечебни и ароматични растения за иновативни биоактивни продукти" към департамент "Полимерни нутрацевтични и козметични формулировки".

Целта на проекта е да се произвеждат иновативни продукти от растителен произход с висока добавена стойност, използвани като хранителни добавки и козметични средства.

На официалната церемония по откриване на новата научноизследователска база в Института по полимери присъстваха зам.-министърът на образованието и науката проф. Нели Косева, зам.-председателят на БАН проф. Евдокия Пашева, представители на Института по полимери и партньорските организации по проекта.

Научните експерименти и изследвания ще се осъществяват в нова, модерна среда, която ще мотивира младите изследователи и ще осигури ползотворно партньорство и връзки с бизнеса, каза зам.-министър проф. Нели Косева. Наскоро беше открита и нова лаборатория към Центъра за компетентност в Биологическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", който също е партньор по проекта.

     
Източник: БАН

Ключови думи: БАН   полимери   СУ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...