Industry Info  
Festo
Festo

Над 100 МСП се включиха в проект за насърчаване на иновациите на работното място

19.07.2021   |   Събитията
 

В началото на юли се проведе информационен семинар по проект "Насърчаване на иновациите на работното място сред малките и средните предприятия в България: анализ и препоръки".
 
Основната цел на проекта е идентифицирането на мерки за насърчаване на иновациите на работното място и повишаване на обществената осведоменост за ползите от внедряването им. Проектът се изпълнява от фондация "Приложни изследвания и комуникации" с финансова подкрепа от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП).
 
На срещата бе подчертана необходимостта от проучване на специфичните нужди на различните фирми, спадащи към категорията МСП – по отрасъл, размер, фаза на развитие, форма на собственост. Предложено бе създаването на мрежа от организации, които да изучават разпространението на иновациите на работното място, социалните иновации, иновациите на пазара на труда и др. нетехнологични иновации.
 
В рамките на дискусията бе изтъкната и нуждата от създаване на платформа за обучение на персонал и ръководен състав за същността и ползите от иновациите на работното място, както и за начините, по които те могат успешно да бъдат внедрени.
 
Участниците в срещата също така се съгласиха, че иновациите на работното място следва да бъдат включени в образователните програми с бизнес насоченост във висшите учебни заведения, като е добре младежите да се запознават с основни понятия по темата още в средните училища.
 
В реализацията на проекта се включиха над 100 МСП, шест университета, 5 работодателски и браншови организации, други неправителствени организации, министерства и държавни агенции. Предстои публикуването на финален доклад с постигнатите резултати по проекта.

     
Източник: Фондация

Ключови думи: МСП   иновации на работното място  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...