Industry Info  
Festo
Festo

Над 100 МСП се включиха в проект за насърчаване на иновациите на работното място

19.07.2021   |   Събитията
 

В началото на юли се проведе информационен семинар по проект "Насърчаване на иновациите на работното място сред малките и средните предприятия в България: анализ и препоръки".
 
Основната цел на проекта е идентифицирането на мерки за насърчаване на иновациите на работното място и повишаване на обществената осведоменост за ползите от внедряването им. Проектът се изпълнява от фондация "Приложни изследвания и комуникации" с финансова подкрепа от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП).
 
На срещата бе подчертана необходимостта от проучване на специфичните нужди на различните фирми, спадащи към категорията МСП – по отрасъл, размер, фаза на развитие, форма на собственост. Предложено бе създаването на мрежа от организации, които да изучават разпространението на иновациите на работното място, социалните иновации, иновациите на пазара на труда и др. нетехнологични иновации.
 
В рамките на дискусията бе изтъкната и нуждата от създаване на платформа за обучение на персонал и ръководен състав за същността и ползите от иновациите на работното място, както и за начините, по които те могат успешно да бъдат внедрени.
 
Участниците в срещата също така се съгласиха, че иновациите на работното място следва да бъдат включени в образователните програми с бизнес насоченост във висшите учебни заведения, като е добре младежите да се запознават с основни понятия по темата още в средните училища.
 
В реализацията на проекта се включиха над 100 МСП, шест университета, 5 работодателски и браншови организации, други неправителствени организации, министерства и държавни агенции. Предстои публикуването на финален доклад с постигнатите резултати по проекта.

     
Източник: Фондация "Приложни изследвания и комуникации"; Снимкa: Dreamstime

Ключови думи: МСП   иновации на работното място  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...