Industry Info  
Festo
Festo

ЕК представи пакет от предложения за постигане на европейските зелени цели

19.07.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (EK) прие пакет от предложения, за да съобрази политиките на Европейския съюз (ЕС) в областта на климата, енергетиката, земеползването, транспорта и данъчното облагане с поставените цели за намаляване на нетните емисии на парникови газове с най-малко 55% до 2030 г. в сравнение с равнищата от 1990 г.

Постигането на тези намаления на емисиите през следващото десетилетие е от решаващо значение за превръщането на Европа в първия неутрален по отношение на климата континент до 2050 г., а Европейският зелен пакт — в реалност, посочват от ЕК.

С предложенията Комисията представя законодателните инструменти за постигане на целите, договорени в Европейския законодателен акт за климата, и за дълбоко преобразяване на икономиката и обществото.

Предложенията съчетават използване на търговията с емисии в нови отрасли и по-строго прилагане на съществуващата схема на ЕС за търговия с емисии, по-разширено използване на възобновяеми енергийни източници, по-висока енергийна ефективност, по-бързо внедряване на видове транспорт с ниски емисии заедно с инфраструктурата и горивата, които са им необходими, съобразяване на данъчните политики с целите на Европейския зелен пакт, мерки за предотвратяване на изместването на въглеродните емисии, както и инструменти за опазване и разрастване на естествените въглеродни поглътители.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕС   Европейски зелен пакт   ВЕИ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...