Industry Info  
Festo
Festo

ЕК представи пакет от предложения за постигане на европейските зелени цели

19.07.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (EK) прие пакет от предложения, за да съобрази политиките на Европейския съюз (ЕС) в областта на климата, енергетиката, земеползването, транспорта и данъчното облагане с поставените цели за намаляване на нетните емисии на парникови газове с най-малко 55% до 2030 г. в сравнение с равнищата от 1990 г.

Постигането на тези намаления на емисиите през следващото десетилетие е от решаващо значение за превръщането на Европа в първия неутрален по отношение на климата континент до 2050 г., а Европейският зелен пакт — в реалност, посочват от ЕК.

С предложенията Комисията представя законодателните инструменти за постигане на целите, договорени в Европейския законодателен акт за климата, и за дълбоко преобразяване на икономиката и обществото.

Предложенията съчетават използване на търговията с емисии в нови отрасли и по-строго прилагане на съществуващата схема на ЕС за търговия с емисии, по-разширено използване на възобновяеми енергийни източници, по-висока енергийна ефективност, по-бързо внедряване на видове транспорт с ниски емисии заедно с инфраструктурата и горивата, които са им необходими, съобразяване на данъчните политики с целите на Европейския зелен пакт, мерки за предотвратяване на изместването на въглеродните емисии, както и инструменти за опазване и разрастване на естествените въглеродни поглътители.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕС   Европейски зелен пакт   ВЕИ  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
ГБИТК

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com
IEC

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...