Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

ЕС и Украйна стартират стратегическо сътрудничество в областта на суровините и акумулаторните батерии

15.07.2021   |   Бизнес
 

Европейският съюз (ЕС) и Украйна договориха стратегическо партньорство в областта на суровините с цел постигане на по-тясна интеграция на веригите на стойността за суровините и за акумулаторните батерии. По време на специалната конференция на високо равнище заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Марош Шефчович и министър-председателят на Украйна Денис Шмихал подписаха меморандум за разбирателство, на който се опира партньорството.

Стратегическото партньорство с Украйна ще включва дейности по цялата верига на стойността както на първичните, така и на вторичните суровини от изключителна важност и на акумулаторните батерии. Според ЕК то ще допринесе за диверсифициране, подсилване и гарантиране на доставките и на двете страни на суровини от изключителна важност, които имат съществено значение за постигането на екологичния и цифровия преход.

Партньорството е насочено към сближаването на политиките и регулаторните уредби в областта на минното дело и по-конкретно екологичните, социалните и управленските критерии във всички дейности. Целта е да се интегрират по-добре веригите на стойността за суровините от изключителна важност и за акумулаторните батерии с цел разработване на минералните ресурси в Украйна по устойчив и социално отговорен начин. За тази цел то ще използва Европейския алианс за суровините и Европейския алианс за акумулаторните батерии като платформи за заинтересованите страни от ЕС и Украйна, включително организации за финансиране и инвестиции, за да си сътрудничат и разработват съвместни проекти и други бизнес възможности.

Партньорството насърчава също така по-тясното сътрудничество в областта на научните изследвания и иновациите както по веригите на стойността за суровините, така и по тези за акумулаторните батерии, като се използва програмата "Хоризонт Европа".

     
Източник: ЕК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕС   ЕК   акумулаторни батерии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...