Industry Info  
Festo
Festo

Стара Загора и ТИЗ ще си партнират в образователни проекти

13.07.2021   |   Бизнес
 

Делегация от община Стара Загора посети Центъра за професионално обучение "Тракия" в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона (ТИЗ).
 
По време на посещението бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между община Стара Загора и клъстер "Тракия икономическа зона" в областта на образованието, професионалната квалификация и преквалификация.
 
Домакините, водени от председателя на клъстер "Тракия икономическа зона" инж. Пламен Панчев, представиха подробно образователния модел на Центъра, обслужващ бизнеса в индустриалната зона. В него, освен че се квалифицират и преквалифицират служители от компаниите в ТИЗ, ученици от четири професионални гимназии от Пловдивска област провеждат учебната си практика в съвременна материално-техническа база.
 
На срещата присъстваха зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на УС на Търговско-промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов, началникът на Регионално управление на образованието – Стара Загора Татяна Димитрова, изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Румяна Грозева, директори на професионални гимназии и бизнесмени от Стара Загора. В обсъждането се включи и Надя Захариева – програмен директор "Бизнес, предприемачество и технологии" на Фондация "Америка за България", с чиято финансова подкрепа се реализира проектът за обучението на гимназистите.
 
Пламен Тюркеджиев, управител на SMC Industrial Automation България, и неговата колежка Димитрина Стоянова – продуктов мениджър, показаха как се работи с пневматичните системи, част от оборудването в Центъра.
 
Инж. Пламен Панчев запозна гостите и с новия етап на развитие на ТИЗ – въглеродно неутрални индустриални паркове.

     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ТИЗ   индустриални зони  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...