Industry Info  
Festo
Festo

Подготвя се европейски дигитален паспорт за батериите

12.07.2021   |   Бизнес
 

GS1 и GS1 in Europe подписаха меморандум за сътрудничество с Глобалния алианс за батерии (GBA) за разработването на европейски дигитален паспорт за батериите в рамките на изпълнението на Плана за зелена сделка и кръгова икономика на Европейския съюз (ЕС), съобщават от GS1 България.

Паспортът за батериите ще се превърне в един от ключовите фактори за прехода на ЕС към климатично неутрална икономика, посочват от GS1 България и допълват, че новият регламент на ЕС относно устойчивите батерии има за цел да модернизира регулаторната рамка, за да осигури устойчивост и конкурентоспособност по веригата за добавена стойност на батериите.

Въвеждат се задължителни изисквания за устойчивост, като например правила за въглероден отпечатък, минимално рециклирано съдържание, критерии за производителност и издръжливост, безопасност и етикетиране при продажба, пускане в експлоатация, както и изисквания за управление на целия жизнен цикъл на батериите. Предложението включва също задължения за надлежна проверка на икономическите оператори по отношение на източниците на суровини.

     
Източник: GS1 България; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: GS1   GBA   ЕС   батерии   кръгова икономика  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...