Industry Info  
Festo
Festo

Next.e.GO Mobile инвестира 280 млн. лв. в завод за електромобили в България - 12.07.2021

12.07.2021   |   Начало»Проекти

Германският производител на електеромобили Next.e.GO Mobile и българското правителство сключиха меморандум за сътрудничество за производство на електрически автомобили в Ловеч, съобщават от Министерството на икономиката (МИ).

На официалната церемония министър Кирил Петков и представители на фирмата показаха и тестваха колите в присъствието на представители на медиите.

По думите на министър Петков цялата алуминиева конструкция, кабелите и софтуерът за електромобилите ще се произвеждат у нас. "В България има нужда от такива инвестиции с висока добавена стойност, експортно ориентирани компании, с идеята да растат и да превърнат страната в хъб за електрически автомобили", посочи той.

Очакваната инвестиция на компанията, която ще оперира в България като Некст.е.ГО България, ще е в размер на над 280 млн. лв. и производствен капацитет от над 30 000 електроавтомобила годишно. Проектът ще се реализира на част от площадката на завод "Балкан" в Ловеч, където в миналото са произвеждани едни от първите автомобили, велосипеди, мотоциклети и самолети в България.

Планира се изграждане на последно поколение автомобилен завод, създаден с помощта на технологиите на Next.e.GO Mobile и Рейнско-Вестфалски технически университет Аахен, като проектирането на практика вече е започнало, а самото строителство ще бъде осъществено за рекордно кратки срокове, още до края на следващата година, отбелязват от МИ.

     
Източник: МИ

Ключови думи: Next.e.GO Mobile   електромобили   кабели  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...