Industry Info  
Festo
Festo

Индустриална зона "Загоре" привлече двама нови инвеститори

09.07.2021   |   Бизнес
 

Двама инвеститори са заявили инвестиционно намерение за закупуване на парцели в Индустриална зона "Загоре". Това съобщи изпълнителният директор на Индустриалната зона Радослав. Той поясни, че документите вече са входирани, а желанието е да бъдат закупени терени с обща площ над 4000 кв.м.

"Единият предприемач се занимава с високотехнологично производство и има намерение да премести изцяло дейността си от столицата на територията на нашата индустриална зона", уточни Танев. От думите му става ясно, че новите инвеститори имат амбиции за увеличаване на експортния дял на бизнеса си на международния пазар.

Общият размер на двете инвестиции надхвърля 1,5 млн. лв., а сроковете за реализация и въвеждане в експлоатация на проектите е 24 месеца. Общият брой на новите работни места, които ще бъдат разкрити, е близо 60.

Изпълнителният директор на "Загоре" припомни, че по-малко от година след получаване на АКТ 16, е закупена близо половината от площта на терените в зоната. Подписаните договори са за инвестиции на стойност близо 22 млн. лв. и разкриване на нови 180 работни места.

Само през изминалите три месеца 5 компании са водили разговори с Индустриална зона "Загоре", но терените, с които разполага зоната към момента, са по-малки от нуждите на бизнеса.

     
Източник: Община Стара Загора

Ключови думи: Индустриална зона "Загоре"   високотехнологични производства  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...