Industry Info  
Festo
Festo

Производител на нитрилни ръкавици получи сертификат за инвеститор клас "А" - 09.07.2021

09.07.2021   |   Начало»Проекти

PPS Manufacturing получи сертификат за инвеститор клас "А" за проекта за новия завод за нитрилни ръкавици на компанията в България. Инвестицията ще надхвърли 10 млн. лв. и ще създаде над 100 нови работни места.

На официалната церемония в Пловдив присъстваха кметът Здравко Димитров, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция по инвестициите, Георги Петков, член на борда на директорите на PPS Manufacturing.

От фирмата отбелязват, че новата фабрика е уникален за България и за цяла Европа проект, тъй като в момента на континента няма производство на предпазни нитрилни ръкавици за медицината и хранително-вкусовата промишленост. За един час ще се изработват 37 000 ръкавици, а производството ще бъде 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата.

"С основаването на PPS Manufacturing целим да намалим зависимостта на ЕС от Азиатските производители и да поставим България като предпочитан производител на лични предпазни средства", каза Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing. Той съобщи, че в момента фирмата работи по реализиране на идеята за биоразградими ръкавици, които да не замърсяват околната среда.

Новата фабрика е част от Тракия икономическа зона (ТИЗ) и развива концепцията за изграждане на въглероднонеутрални индустриални зони. С цел по-бързото усвояване на технологиите и стартиране на производството в PPS Manufacturing ще бъдат привлечени инженер-химици от чужбина, които ще обучават кадрите в България и ще подпомогнат старта на производствената дейност, съобщиха от фирмата.

Предвижда се изграждане на лаборатория за научна и развойна дейност и производствени тестове. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.

Плановете са новата фабрика на PPS Manufacturing да започне дейността си през есента на 2021 г.

     
Източник: PPS Manufacturing, Община Пловдив

Ключови думи: PPS Manufacturing   предпазни средства   ТИЗ  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...