Industry Info  
Festo
Festo

Производствената концепция на Next.e.GO Mobile са микрофабриките

08.07.2021   |   Бизнес
 

Next.e.GO Mobile е германски производител на електромобили, който стартира своята дейност през 2015 г. с основна цел да създаде атрактивен и много траен сериен електромобил. У нас фирмата придоби известност, след като служебният министър на икономиката Кирил Петков съобщи, че германска фирма преговаря с правителството за стартиране на производство на електромобили у нас.

Моделът на развитие на Next.e.GO Mobile се базира на концепцията за интелигентни, свързани, устойчиви микрофабрики, като се залага на устойчиво местно производство за местните пазари.

Според Next.e.GO Mobile времето на огромните мегафабрики, които са печеливши само ако произвеждат стотици хиляди автомобили, е отминало. Микрофабриките са отговорът не само на икономическите, но и на екологичните дилеми на нашето време, посочват от фирмата и поясняват, че увеличението на продажбите трябва да е в резултат на търсенето на пазара, а не на капацитета на безотговорното към природата масово производство.
 
Новото поколение устойчиви автомобили са резултат главно от възможностите, предоставяни от иновативните интелигентни производствени системи, посочват от Next.e.GO Mobile. Техният модел на микрофабрика е напълно подготвен за навлизането на 5G технологиите. Той е част от дигитална платформа, която компанията нарича "интернет на производството" (IoP). В нея са напълно интегрирани всички процеси в производствения, развойния и потребителския цикъл.

Интернетът на производството контролира и съхранява историята на всяко едно движение и част – от създаването на автомобила до ремонтирането и обновяването му. Тази платформа е предпоставка за устойчива кръгова икономика, в която производителите поемат отговорност за своя екологичен отпечатък във всеки етап от производствения цикъл, категорични са от Next.e.GO Mobile.

     
Източник: TLL Media, Next.e.Go Mobile

Ключови думи: Next.e.Go Mobile   електромобили   5G   IoP   кръгова икономика   автомобилостроене  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...