Industry Info  
Festo
Festo

BTL Industries направи първа копка за новия завод на фирмата в Пловдив - 07.07.2021

07.07.2021   |   Начало»Проекти

BTL Industries стартира строежа на нова производствена база за медицинска апаратура в Пловдив с официална първа копка. Инвестицията в проекта надхвърля 20 млн. лв., като плановете са той да бъде завършен до 2023 г.

На официалната церемония присъстваха заместник-министърът на икономиката Яна Балникова, заместник-кметът на града Стефан Стоянов, изпълнителният директор на Българска агенция по инвестициите Стамен Янев, посланикът на Чешката република в България Н. Пр. Лукаш Кауцки, изпълнителният директор на BTL Industries Георги Петков, както и редица други обществени фигури и журналисти.

Новата база ще създаде над 500 нови работни места.

Проектът включва монтирането на соларни панели на покрива на производствената база, които да задоволяват голяма част от енергийните нужди на сградата, събиране на дъждовна вода за противопожарни нужди и топлинни акумулатори, което ще повиши ефективността на производството, както и автоматизация на осветлението, което ще допринесе към намаляване на потреблението на ток.

"Сградата ще бъде разделена на три части – производствена, складова и административна. Фабриката ще следва последните тенденции при производството с aвтoмaтизиpaни cĸлaдoвe и poбoтизиpaни cиcтeми зa paзпpeдeлeниe нa cĸлaдoвeтe мeждy paбoтницитe. Предвидени са зона за хранене и почивка, помещения за експозиция, фитнес, конферентни зали и отворени пространства за срещи и релакс, които ще допринесат за добрата атмосфера и здравето на служителите", информират от компанията.

     
Източник: BTL Industries

Ключови думи: BTL Industries   медицинска апаратура   роботизирани системи   осветление  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...