Industry Info  
Festo
Festo

Transpress строи нова логистична база в Индустриален парк София – Божурище - 07.07.2021

07.07.2021   |   Начало»Проекти

Transpress направи първа копка за новия логистичен център на компанията в Индустриален парк София – Божурище. Инвестицията е в размер на 10 млн. лв. Проектът получи сертификат за инвестиция клас "А" от Министерството на икономиката, като поетапно с реализацията му ще бъдат открити около 100 работни места.

По план новата логистична база трябва да заработи в края на 2022 г.

В церемонията за първа копка участие взеха заместник-министърът на икономиката Калина Константинова, основателят и управител на Transpress Веселин Стоянов, заместник-изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Маджиде Ахмедова, изпълнителният директор на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) Антоанета Барес и Ангел Бухларски, заместник-кмет на община Божурище.

Новата логистична база ще бъде с обща площ 40 дка и 8000 кв. м. застроена площ, която ще включва крос-докинг платформа и склад за обработка на товари, зона за разпределение на пратки и стоки, както и офисна част и център за обслужване на клиенти. Проектът предвижда изграждането на 60 рампи, което ще позволи едновременното товарене и разтоварване на 60 камиона с режим на работа 24/7 по стандартите за глобална компания. Ще могат да се обработват до 12 000 тона на денонощие. Паркинг зоната ще може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила. 

     
Източник: МИ

Ключови думи: Transpress   логистични центрове   индустриални зони   НКИЗ  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...