Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Летищата във Варна и Бургас с акредитация за управление на въглеродните емисии ниво 2

07.07.2021   |   Бизнес
 

Летищата във Варна и Бургас получиха акредитация за управление на въглеродните емисии ниво 2 "Намаляване" от Международния съвет на летищата – Европа и WSP, съобщават от Фрапорт Туин Стар, която управлява двете летища.

Оценката е независима и признава усилията на летищата в посока управление и намаляване на въглеродните емисии чрез 6 нива на сертифициране: "Картографиране", "Намаляване", "Оптимизация", "Неутралност", "Трансформация" и "Преход", посочват от компанията.

След получаването на акредитация ниво 1 "Картографиране" през 2019 г., двете летища са насочили значително внимание и усилия към намаляване на въглеродния отпечатък от дейността си чрез оптимизиране на потреблението на енергия и горива.

За 2018 г. дейността на двете летища генерира 8033 т въглеродни емисии, като изчисленията показват, че до 2030 г. те може да се увеличат с 22% до 9800 т годишно. Фрапорт Туин Стар си поставя за цел да намали и задържи емисиите на въглероден диоксид на нивата от 2015 г. до 2030 г. В момента компанията постига това чрез широк спектър от специфични енергоспестяващи мерки и използване на възобновяеми енергийни източници. Планира се и реализирането на редица устойчиви проекти.

От Фрапорт Туин Стар допълват, че летищата във Варна и Бургас вече са се насочили към постигането на следващата цел – ниво 3 "Оптимизация". Това ще бъде възможно чрез по-нататъшна оптимизация на потреблението на електроенергия и горива, както и чрез управление на отпадъци и опасни товари. В следващите няколко години двете летища планират да подменят осветителните механизми и фотоволтаични инсталации.

     
Източник: Фрапорт Туин Стар

Ключови думи: летища   въздушен транспорт   въглеродни емисии  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...