Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Откриха нов кабинет по електрообзавеждане на производството в ПГЕЕ в Сливен

05.07.2021   |   Бизнес
 

Нов кабинет по електрообзавеждане на производството бе официално открит в Професионална гимназия по електротехника и електроника "Мария Склодовска-Кюри" в Сливен. Той е изграден с финансиране по Проект "Подкрепа за дуалната система на обучение" от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

На церемонията кметът на Сливен Стефан Радев коментира ползите от дуалната форма на обучение, която по неговите думи става все по-актуална и необходима с оглед на огромния глад  за подготвени кадри на всички нива.

Кабинетът включва оборудване и инструменти, техническа литература и работно облекло.

Директорът на училището Татяна Кънева подчерта, че основната цел е да се повиши привлекателността на дуалната система на обучение сред учениците и родителите, както и информираността на предприятията в региона. На учениците от първи гимназиален етап е осигурена подкрепа за участие в дуалната форма на обучение чрез включването им в "пробно стажуване" в партниращото предприятие.

Началникът на Регионалния инспекторат по образование Милена Чолакова информира, че в областта тази година са заложени двойно повече паралелки дуално обучение и все повече работодатели се включват, като предлагат условия за работа на ученици.

     
Източник: Община Сливен

Ключови думи: ПГЕЕ   електрообзавеждане  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...