Industry Info  
Festo
Festo

FANUC произведе 750 000-ия си робот

05.07.2021   |   Бизнес
 

FANUC обяви, че фирмата е произвела своя 750 000-ен индустриален робот – много повече от всеки друг производител в този сегмент.Той ще бъде доставен на клиент на компанията в Европа.

В настоящия момент FANUC произвежда около 8000 индустриални робота на месец в своите заводи в Япония, макар че капацитетът им достига 11 000 броя. Компанията е известна със своите високоавтоматизирани производствени бази, където хиляди роботи демонстрират надеждност, сръчност и бързина при производството на продуктите на фирмата, които включват роботи, контролери и машини, посочват от FANUC.

Клиентите на FANUC са в голямата си част автомобилни компании и техните доставчици, въпреки че производители от други индустрии като електронната, хранително-вкусовата, фармацевтичната и медицинската също увеличават базата си от индустриални роботи. Въпреки че пандемията от COVID-19 първоначално доведе до спад в поръчките на роботи, FANUC отчита значителен ръст в продажбите, особено в Азия и САЩ.

"Възстановяването наистина започна в Европа", посочи Шиничи Танзава, президент и главен изпълнителен директор на FANUC Europe Corporation. "Въпреки че като цяло FANUC отчита слабо увеличение на поръчките на роботи в Европа през последната финансова година, продажбите през последните няколко месеца достигат исторически връх", добави г-н Танзава.

FANUC преследва амбициозни цели в Европа, където компанията стабилно увеличава продажбите и разширява сервизната си мрежа. Само за последните четири години FANUC инвестира над 120 млн. евро в нови производствени мощности в Европа. За по-нататъшното изпълнение на своите планове за развитие компанията ще инвестира още 100 млн. евро през следващите три години.

"Вярваме, че тенденцията за роботизация ще продължи и роботите на FANUC ще помогнат на потребителите да автоматизират производствените си съоръжения и да спестят разходи, както прави FANUC в своите собствени заводи. Ние ще направим всичко необходимо, за да подкрепим нашите клиенти в тези начинания”, добави г-н Танзава.

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   роботи  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...