Industry Info  
Festo
Festo

Schneider Electric с първия в сектора модулен център за данни с течно охлаждане

01.07.2021   |   Технологии
 

Schneider Electric представи първия по рода си модулен център за данни с течно охлаждане. Интегриран от Avnet и включващ охлаждане чрез потапяне на шаси, разработено от Iceotope, EcoStruxure All-In-One ще позволи високо изчислителни компютри (HPC) да се използват в edge системи с голям интензитет на централни (CPU)  и графични процесори (GPU), както и да бъдат внедрени с по-голяма степен на надеждност в по-неблагоприятни условия и на по-отдалечени места, посочват от фирмата.

Поместено в стандартен 20-инчов ISO контейнер, новото All-In-One решение поема до 60 kW IT натоварване и може да достигне IT капацитет до 336 kW, когато се предлага като персонализиран продукт. Системата също включва 80 kW Galaxy VS трифазно непрекъснато захранване, батерия за автономия на UPS устройството, противопожарна защита, както и резервирана система за охлаждане. Дистанционното управление и наблюдение на физическата средa и на IT оборудването се извършва посредством софтуерa EcoSruxure IT, носител на различни отличия.

"Днес търсенето на най-мощните централни и графични процесори се е увеличило на практика във всяко IT приложение, докато в същото време конкуренцията за пространство се развива много бързо“, посочва Робърт Бънгър, програмен технологичен директор в Schneider Electric. "Новият модул за сглобяеми центрове за данни с течно охлаждане All-In-One отговаря на необходимостта от използването на изчислителни мощности с интензивно натоварване в компактна, сигурна и специфична за локално разпределените мрежи среда, която може да бъде внедрена почти навсякъде само за шест седмици", допълва Бънгър.

От Schneider Electric припомнят, че по-рано тази година фирмата обяви партньорство с Iceotope и Avnet, което позволява сървъри от корпоративен клас от редица производители да бъдат интегрирани с прецизна охлаждаща инфраструктура с потапяне на шасито още преди внедряването, което увеличава скоростта и удобството при инсталирането и намалява рисковете при полево инсталиране на сървърното оборудване.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Елекрик   EcoStruxure All-In-One   центрове за данни  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...