Industry Info  
Festo
Festo

130 млн. лв. ще бъдат вложени в рехабилитацията на ВиК инфраструктурата в област Сливен

01.07.2021   |   Проекти
 

Започва рехабилитация и доизграждане на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в област Сливен, съобщават от областната администрация. Проектът на ВиК – Сливен е на стойност 130 млн. лв. и ще бъде финансиран по Оперативна програма "Околна среда". Той е съфинансиран от Европейския съюз (ЕС) чрез Кохезионния фонд, като безвъзмездната помощ възлиза на 81 млн. лв.

"Това е най-голямата инвестиция в последно време не само във ВиК сектора, а въобще в област Сливен. Загубите на питейна вода ще бъдат занижени средно с 15%. Няма да е пресилено, ако кажа, че планираните дейности са свързани с дългогодишни очаквания. В петхилядния кв. "Речица" най-после ще бъде изградена канализация, а най-новата пречиствателна станция за питейни води в Сливен, която е и най-модерното съоръжение на Балканите, ще бъде свързана с мрежата и ще заработи", коментира областният управител Минчо Афузов. Той подчерта, че изпълнението на проекта е от съществено значение за Генералния план за развитието на водоснабдяването и канализацията в Сливенска област, приет преди осем години.

Управителят на ВиК Сливен инж. Севдалин Рашев информира, че ще бъдат извършени рехабилитация, ремонт и изграждане на над 54 км водопроводна мрежа и близо 45 км канализация, включително и реконструкция на две пречиствателни станции за отпадни води, подмяна на помпени агрегати и съоръжения, внедряване на системата SCADA.

Подобренията ще позволят по-добро управление и анализ на водните ресурси, а това от своя страна ще помогне за овладяване на кризи през години, в които има суша, каквито бяха изминалите три години, посочват от ВиК дружеството.

     
Източник: ОА Сливен

Ключови думи: ВиК – Сливен   водопроводна мрежа   канализация   SCADA  

Област: ВиК  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА НА ВиК
на специализирания портал Water-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Проекти

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...