Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

ЕК обяви нов кръг от инвестиции в иновации посредством Фонда на ЕСИ

29.06.2021   |   Бизнес
 

Европейската комисия (ЕК) обяви втория кръг от преки дялови инвестиции посредством Фонда на Европейския съвет по иновациите (ЕСИ).

От създаването си през 2020 г. Фондът на ЕСИ досега е одобрил 111 инвестиции във високоиновативни новосъздадени предприятия и малки и средни предприятия (МСП) на обща стойност над 500 млн. евро за нарастване на революционните иновации в области като здравеопазване, кръгова икономика и интернет на нещата.

Спрямо януари 2021 г. броят на одобрените инвестиции е нараснал с 69 проекта, което според ЕК осигурява стабилна основа за Фонда на ЕСИ в рамките на "Хоризонт Европа", от който се очаква да бъдат инвестирани над 3,5 млрд. евро през следващите 7 години.

Мария Габриел, комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, коментира, че Фондът на ЕСИ, който съчетава безвъзмездни средства и дялово инвестиране, се оказва силно привлекателна форма за финансиране за най-обещаващите новосъздадени предприятия в Европа, предоставяйки им средства за развитие и разрастване на стопанската им дейност в Европа.

Дяловите инвестиции, вариращи от 0,5 до 15 млн. евро на дружество, допълват достигащото до 2,5 млн. евро финансиране с безвъзмездни средства, което вече е предоставено посредством инструмента "Ускорител" на ЕСИ. Всички инвестиции се предхождат от пълна оценка, извършена от външни експерти, процедура по надлежна проверка, наблюдавана от Инвестиционния комитет на Фонда на ЕСИ, и от окончателно решение на Съвета на директорите на Фонда на ЕСИ. Дяловото участие на Фонда на ЕСИ в собствеността е в интервала от 10% до 25% и обикновено се използва за привличане на други инвеститори като част от един по-голям кръг на финансиране, обясняват от Комисията.

     
Източник: ЕК

Ключови думи: ЕК   ЕСИ   интернет на нещата   Хоризонт Европа  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...