Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

ПГЕЕ в Кърджали с нова лаборатория по електрообзавеждане на производството

28.06.2021   |   Бизнес
 

Нова модерна лаборатория по електрообзавеждане на производството бе официално открита в Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Капитан Петко войвода" в Кърджали, съобщават от Областната администрация.

Лабораторията е оборудвана в рамките на проект "Подкрепа за дуалната система на обучение" на Министерството на образованието и науката (МОН).

На церемонията по откриването бяха представени уникални технически разработки на ученици, сред които и автосимулатор. Най-изявените сред тях бяха наградени за постиженията си в национални и международни конкурси.

ПГ по електротехника и електроника е първото училище в региона, което предлага обучение в реална среда в партньорство с компании като EVN, Кяшиф и Пневматика Серта.

Гост на откриването бе заместник областният управител Павел Гатев, който изрази задоволството си от съвременната материална база, която стимулира учениците да се реализират в областта на инженерните науки, да развиват креативността си  и да бъдат конкурентоспособни на пазара на труда.

     
Източник: ОА Кърджали; Снимка: ПГ

Ключови думи: ПГЕЕ   елктрообзавеждане   EVN  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...