Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

AmCham организира хибридна конференция за траснформацията от Зелената сделка на ЕС

28.06.2021   |   Събитията
 

Американската търговска камара в България (AmCham) организира хибридната конференция "Трансформацията от Зелената сделка – възможности и предизвикателства" на 30 юни 2021 г. от  13:30 ч. Събитието ще се проведе в Гранд хотел Милениум в София, но ще бъде излъчвано и онлайн.
 
С оглед на развитие на икономическия си потенциал и същевременното постигане на статус на индустриализирана и нисковъглеродна икономика, България има нужда от значителен обем инвестиции в стратегически сектори като енергетика, добив на полезни изкопаеми, дигитална инфраструктура и др., отбелязват организаторите на конференцията.

Сред участниците в експертната дискусия ще бъдат Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt България, доц. Красен Станчев, председател на Института за пазарна икономика, проф. Ивайло Копрев, ректор на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски", Ролф Куби, директор на Евромин, и Димитър Димитров от PwC България.

Сред акцентите ще бъдат Зелената сделка на ЕС, възможностите и рисковете, произтичащи от нея, възможностите за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, ролята на минната индустрия в постигането на целите на Зелената сделка и териториалните планове за справедлив преход.

Събитието ще бъде излъчвано онлайн на български език. Възможностите за физическо присъствие са ограничени и се изисква регистрация и потвърждаването й. Можете да заявите интерес до 15:00 ч. на 29 юни 2021 г. тук.

     
Източник: AmCham; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: AmCham   Зелена сделка   ЕС   минна индустрия  

Област: Предстоящо  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...