Industry Info  
Festo
Festo

Загорка инсталира соларен парк за пивоварната в Стара Загора

25.06.2021   |   Бизнес
 

Загорка, част от корпорация Heineken, инсталира соларен парк в пивоварната в Стара Загора. Първите фотоволтаични панели на новата инсталация са вече монтирани, а пивоварната ще може да захранва част от производството си със зелената енергия от тях съвсем скоро, съобщиха от компанията.

Решението е част от глобалната стратегия на Загорка и усилията й за намаляване на въглеродните емисии, като част от платформата за устойчиво развитие "Създаваме по-добър свят". Фирмата планира да премине към използване на изцяло възобновяеми енергийни източници в производството до 2030 г.

Соларният парк е първият по рода си сред пивоварните в България, посочват от фирмата и добавят, че чрез него тя ще получи по-голяма самостоятелност по отношение на употребата на енергия. Очаква се консумацията да намалее драстично на годишна база спрямо тази до момента, което да  доведе до по-ниски нива на използваното електричество и ограничаване на въглеродните емисии. Последните бяха намалени със 70% през 2020 г. в резултат от използването на 100% зелени хладилни витрини на пазара и с 24% при логистичните процеси на компанията.

     
Източник: Загорка

Ключови думи: Загорка   Heineken   ВЕИ   фотоволтаични панели  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...