Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

100 км от газовата връзка с Гърция са напълно готови

25.06.2021   |   Бизнес
 

Двамата изпълнителни директори на проектната компания ICGB Теодора Георгиева и Константинос Караянакос провериха на място напредъка по изграждането на газовия интерконектор Гърция-България и се срещнаха с представители на строителната фирма, която отговаря за изпълнението на проекта. По време на срещата гръцката компания е дала уверения, че всички основни дейности напредват активно и се очаква линейната част на газопровода да бъде завършена в срок – до края на 2021 г.

Над 160 км от газовата връзка с Гърция са заварени, а напълно готовите положени участъци достигат 100 км, стана ясно по време на посещението. Подготовката на траншеята продължава паралелно с изпълнението на редица други дейности като безразрушителен контрол на всеки заваръчен шев, полагане на термосвиваеми маншони и извършване на хидротестове. Подготовката за преминаването на газопровода под коритото на река Марица вече е приключила и екипите на обекта са готови да стартират сондажите в синхрон с времевия прозорец за дейността, определен от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Напредват и строително-монтажните работи по изграждането на газоизмервателна станция до Стара Загора и диспечерски център в близост до Хасково. Изкопните дейности са приключили, изливането на фундаментите е почти завършено, като изграждането на наземните съоръжения стартира по план. В момента по трасето на интерконектора се извършва и процедура по одит на дейностите с цел спазване на всички екологични и социални мерки. Процедурата се извършва от независим консултант съгласно стандартите на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и е част от контролния механизъм по договора за заем между ЕИБ и българския акционер на ICGB.

     
Източник: ICGB

Ключови думи: ICGB   IGB   газов интерконтектор   ЕИБ  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...