Industry Info  
Festo
Festo

БиЕй Глас инвестира близо 60 млн. евро в завода за стъкло в София - 24.06.2021

24.06.2021   |   Начало»Проекти

БиЕй Глас планира да вложи близо 60 млн. евро във фабриката за стъкло в София до 2022 г. като част от стратегията си за развитие в България, съобщиха от компанията.

Плановете за модернизация включват изграждането на нова пещ за стъклен амбалаж с цел усъвършенстване на производствените процеси и увеличение на продукцията. Част от инвестицията включва и внедряване на фотоволтаични панели, които ще се монтират върху покривите на съоръженията на фирмата в България.

БиЕй Глас също така планира да наеме 100 служители за увеличените нужди на производството в завода в София.

Дългосрочният план за развитие на БиЕй Глас за региона на България, обявен през 2017 г., предвижда инвестиции в страната от общо над 200 млн. евро. През 2019 г. БиЕй Глас модернизира завода в Пловдив, като вложи над 50 млн. евро в изграждане на нови пещи и инфраструктура. Големите инвестиции в изграждане на модерни пещи и внедряване на нови технологии са част от изпълнението на стратегията за устойчивото развитие на компанията и въвеждането на най-високите екологични стандарти за опазване на околната среда, посочват от БиЕй Глас.

Успоредно със стратегията за инвестиционно развитие БиЕй Глас предостави и допълнителна финансова подкрепа на служителите си в Европа от 8,5 млн. евро. В България от допълнителната финансова подкрепа са се възползвали 552 служители. "Причината за разпределение на приходите на компанията за допълнителни заплати е свързана с добрите резултати, които постигнахме през 2020 г. В тази година на непредсказуеми предизвикателства служителите реагираха по забележителен начин, осигурявайки непрекъснатата и гъвкава дейност на компанията, като спазваха и мерките за безопасност", обясни Хавиер Тениенте, изпълнителен директор на компанията за Югоизточна Европа.

     
Източник: БиЕй Глас

Ключови думи: БиЕй Глас   стъклен амбалаж  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс
Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...