Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Три тенденции стимулират ръста на пазара на индустриални компресори

24.06.2021   |   Бизнес
 

Global Market Insights прогнозира сериозно увеличение на търсенето на индустриални компресори през следващите години с оглед на индустриалната революция, която преживяват развиващите се икономики, и все по-широкия обхват на приложенията на компресорните системи в тежката индустрия.
 
Световният пазар на индустриални компресори се очаква да надхвърли 17,8 млрд. щатски долара през 2027 г.
 
Според анализаторите от Global Market Insights водещите тенденции, които ще оформят пазара в близките години, са все по-широкото използване на ротационни компресори, преминаването към модел на наемане на оборудването и внедряване на все по-усъвършенствани технологични решения.
 
Ротационните компресори набират все по-голяма популярност, измествайки буталните, като според някои прогнози сегментът ще постига годишен ръст от 6% в периода до 2027 г. Ротационните компресори са проектирани за по-продължителна експлоатация и за дейности, които изискват работен цикъл от до 100%. Те са енергийно ефективни, рентабилни, поддържат се лесно и са мултифункционални.
 
Независимо от отрасъла, една от основните дилеми пред мениджърите по света е въпросът дали да купят или да наемат съответното оборудване. Принципно се приема, че, ако оборудването се използва в поне 60 – 70% от времетраенето на проекта, то е време да се помисли за закупуването му. Моделът, при който оборудването се наема, има не само финансови ползи. Взимането под наем на индустриални компресори позволява на фирмите в различни отрасли да изберат най-подходящия вид оборудване за специфично приложение. Освен това, избирайки опцията да наемат оборудването, фирмите могат да се възползват от най-новите и най-напреднали технологии на пазара на по-изгодна цена, посочват от Global Market Insights.
 
През последните две десетилетия подобрения в компонентите, механизмите и дизайна на компресорите, както и в производствените процеси, допринесоха за повишаването на ефективността, производителността и надеждността на компресорните системи за индустриални приложения и намаляването на енергийното потребление. В резултат се появиха иновативни решения като новите маслени винтови компресори на Hitachi, новото поколение портативен дизелов компресор 1600H Tier 4 Final на Sullair, и новите бутални компресори Ironwind & Bluewind на Mark Compressors, част от групата Atlas Copco в Индия.

     
Източник: Global Market Insights; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Global Market Insights   Atlas Copco   Атлас Копко   ротационни компресори  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...