Industry Info  
Festo
Festo

Нови автоматизирани съоръжения за третиране на отпадъци обслужват пет общини в Благоевградска област - 21.06.2021

21.06.2021   |   Начало»Проекти

Нови съоръжения за третиране на битови и биоразградими отпадъци бяха официално открити в регионалното депо за отпадъци край с. Бучино, което обслужва общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

Проектирането и изграждането на допълнителната инфраструктура, включваща инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци, се финансират по Приоритетна ос 2 "Отпадъци" на ОПОС 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта е 11 945 990,08 лв., от които 85% са съфинансиране от Европейския съюз (ЕС).

Сградата, в която са разположени инсталациите, е на 3 нива. На най-долното ниво, което е на кота -12, е разположена компостираща инсталация за разделно събрани отпадъци, която е абсолютно автоматизирана и със съответните системи, които да дадат възможност да се скъси наполовина срокът за производство на компост. На останалите две нива е разположена инсталацията за предварително третиране на отпадъците.

Новооткритата инсталация е изцяло пилотна за България като в нея за първи път се прилагат три иновации, коментираха от фирмата изпълнител на обекта. Първата иновация е компостиращият модул на кота -12, втората е модулът за балиране с пренос на отпадъците между различните нива на инсталациите и третата са контейнерите за стабилизиране на органична фракция, които са специална разработка за този проект.

Компостиращата инсталация е с капацитет 2516 т годишно, а инсталацията за предварително третиране на битови отпадъци е с капацитет 24 117 т годишно.

     
Източник: EUfunds

Ключови думи: преработка на отпадъци   ЕС   автоматизация  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...