Industry Info  
Festo
Festo

Над 230 участници се включиха в онлайн изданието на конференцията за оловно-киселинни батерии LABAT

21.06.2021   |   Събитията
 

Над 230 участници от 35 страни се включиха в 11-ото издание на научната конференция с изложбена част LABAT, която се организира на всеки три години от секция "Електрохимия на оловните акумулатори" при Института по електрохимия и енергийни системи "Евгени Будевски" при Българската академия на науките (ИЕЕС-БАН). Събитието се проведе изцяло онлайн от 8 до 11 юни 2021 г.

Програмата предложи 42 видео презентации на технически доклади, 19 постерни презентации, 8 сесии с участие на живо на автори за отговори на въпроси, 3 пленарни доклада, 3 панелни дискусии и 31 интерактивни изложбени щанда на водещи компании в производството на батерии.

Посредством платформата на конференцията участниците имаха възможност да установяват бизнес контакти и да провеждат директни онлайн разговори и видео срещи.

Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски връчи наградата Gaston Plante Medal, която се присъжда на експерти в областта на батериите за техния принос към развитието на технологията и науката за оловно-киселинните батерии, на д-р Херберт Гийс, който стана 18-ият носител на отличието.

За пръв път чрез онлайн анкета делегатите на LABAT`2021 отличиха и най-добре представил се във форума млад учен, който да бъде удостоен с награден плакет "Акад. Дечко Павлов". Кандидатите за наградата бяха трима – Софя Баукнехт и Марсел Франке от Берлинския технически университет и Вен Ли Жанг от Гуангдонгския технологичен университет. С равни проценти на одобрение награден плакет и копие на второто издание на книгата на акад. Дечко Павлов Lead-Acid Batteries: Science and Technology получиха Марсел Франке и Вен Ли Жанг.

В рамките на LABAT`2021 бе проведено и открито заседание на Обществото "Алфа-Бета".

     
Източник: ИЕЕС-БАН

Ключови думи: ИЕЕС-БАН   LABAT`2021   оловно-киселинни батерии  

Област: Електроапаратура  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОАПАРАТУРАТА
на специализирания портал Electrical-Bulgaria.com.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...