Industry Info  
Festo
Festo

Умната фабрика на Schneider Electric стимулира дигиталната трансформация в промишления сектор в Югоизточна Европа

18.06.2021   |   Бизнес
 

От началото на годината над 250 гости от Югоизточна Европа са посетили виртуално или физически умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, за да научат повече за това как дигитализацията може да подобри ефективността и устойчивостта, съобщиха от Schneider Electric България по време на онлайн среща с журналисти от Югоизточна Европа на 16 юни 2021 г.

В срещата взеха участие Петър Херман, президент за клъстера на Югоизточна Европа в Schneider Electric, Петър Дивитаков, вицепрезидент "Индустриален бизнес" за Югоизточна Европа, Георги Трончев, ръководител Innovation Hub, и Калоян Георгиев, архитект IoT решения за автоматизация и енергиен мениджмънт.
 
Заводът е едно от най-големите високотехнологични предприятия на компанията в Европа и с готовност споделя знания и представя технологичните решения, върху които е изградена фабриката, пред най-широка публика – други компании, институции и студенти.
 
Основната цел е да се стимулира дигиталната трансформация в страните от Югоизточна Европа. "Като лидер в нашия сектор носим отговорността да подкрепим прилагането на дигиталните технологии, които трансформират промишлеността, сградите и инфраструктурата за по-устойчиво бъдеще", отбеляза Херман.
 
Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив заема площ от 12 000 кв.м и произвежда 42 млн. прекъсвача годишно, които се реализират в близо 30 държави. Процесите във фабриката са над 68% автоматизирани, а операциите са дигитализирани чрез редица собствени приложения на Schneider. "Производителността и ефективността се управляват чрез събирането и визуализацията на данни в удобни за потребителя табла, които позволяват бързо и информирано вземане на решения. Поддръжката се извършва с помощта на приложение, основано на добавена реалност, което позволява да се спестят часове работа на персонала, както и да се премине към процес без използване на хартиени носители. За работната сила това отваря нови възможности за повече знания и развитие на професионалните умения", допълват от Schneider Electric.
 
Можете да направите своя виртуален тур и да видите високотехнологичната фабрика на компанията тук.

     
Източник: Schneider Electric България

Ключови думи: Schneider Electric   Шнайдер Електрик   умна фабрика   дигитализация  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...