Industry Info  
ИндСофт
ИндСофт

Festo Motion Terminal с ново мобилно приложение за управление на сгъстен въздух и газове

18.06.2021   |   Технологии
 

Festo представи новото мобилно приложение Flow control, което улеснява управлението на процесите по пълнене на съдове като бутилки с азот или други газове с помощта на вентилната система Festo Motion Terminal VTEM.

"Функциите на VTEM се управляват с помощта на различни мобилни приложения (Motion Apps). Благодарение на новото приложение Flow control потребителите могат да контролират цифрово дебита на сгъстен въздух и газове до 600 л/мин. – едновременно на до осем независими канала. За прецизно дозиране вградените датчици могат просто да се комбинират с външни сензори за дебит, което дава възможност за енергийни и финансови спестявания", отбелязват от Festo.

Допълнителното приложение Selectable pressure level ("Избираемо ниво на налягане") премества дюзите за пълнене към бутилките бързо и прецизно, а гъвкавата параметризация съкращава времетраенето на работния цикъл, поясняват от Festo и допълват, че след пълнене дюзите се прибират с намалено налягане, за да се спести енергия.

Поддръжката се опростява и чрез приложението Leakage diagnostics ("Диагностика на течове"), което следи автоматично за течове. По този начин неизправностите могат да бъдат открити и точно определени спрямо конкретен изпълнителен механизъм.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   Motion Terminal VTEM   вентили  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...